Microgreens/Microgrönt Hos LokaltOdlat

Microgreens/Microgrönt

Mikrogrönt är variant av fullstora grönsaker, men skördas när dom vuxit upp till första hjärtbladet. Dessa små skott är mycket näringsrika. Dessa är också en utmärkt källa till kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium och zink. För att dra nytta av egenskaperna till fullo bör man äta skotten så nära inpå skörd som möjligt. Därför levereras våra produkter levande, dvs. dom sitter kvar på sin fibermatta. För längsta hållbarhet; låt mattan stå i rumstemperatur på en bricka med lite vatten så att rötterna inte torkar ut. På så sätt kan du alltid ha nyskördade skott till maten.

Hur används Mikrogrönt? Tack vare den fina smaken kan skotten användas för att förhöja smaken på smörgåsar, sallader och pastarätter. Skotten går även bra att använda i soppor och grytor. Mikrogrönt kan även utgöra en vacker och färgrik garnering till en mängd olika maträtter och sallader.

All odling sker inomhus, helt utan bekämpningsmedel eller tillsatta gödningsmedel. Odlingen sker på komposterbar kokos- eller hampa-matta och vattnas med enbart rent vatten. Alla fröer som används är obetade och anpassade för odling av mikrogrönt.

Är du intresserad av att lära dig odla Microgreens ordnar vi gärna en kurs åt dig hur du ska odla dina Microgreens. Hos oss kan du även köpa det material som krävs för att komma igång med din odling. Tveka inte att kontakta oss

Microgreens finns i sorterna

Ärtskott , Solrosskott, Broccoli, Rädisa (olika färger) , Purjolök, Rödkål, PakChoi , dill , persilja . Ja det finns många olika varianter, och några passar bättre än andra för just produktion av Microgreens.

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: